1. Bulunabilirlik ve tazelik
Toplandıktan birkaç saat sonra taze meyve ve sebzeler işlenir. Lezzet, kalite, doku veya besin değerlerinde herhangi bir bozulma olmaması için hızlı bir şekilde dondurulur. Ve depolama sırasında neredeyse hiç değişmeyen dondurulmuş gıdalar, bozulma ve büzülmeden kaynaklanan kayıpları ortadan kaldırır. Mükemmelliğin zirvesinde dondurulduğunda mevsimsel sınırlamalar geçmişte kalır.
2. Zamandan tasarruf
Dondurulmuş gıdalar rahatlığın en üst noktasıdır. Temizleme, seçme, doğrama ve doğrama tüketiciler için yapılır. Tüketici hazır bir biçimde satın alır, tüketeceği zaman dondurucudan çıkarır ısıtır ve servise hazır hale getirir.
3. Ekonomik seçim
Dondurulmuş gıdalar ekonomiktir. Tüketici saplar, çekirdekler, kabuklar, kabuklar veya hasarlı gıdalar için ödeme yapmaz. Dondurulmuş gıda maliyetleri genellikle taze muadillerinden daha azdır ve tazelerine göre fiyatlarda büyük farklılıklar göstermezler.
4. Hiçbir hazırlığa ihtiyaç yok
Dondurulmuş gıdalar, hataya ve az pişmiş yemeğe yer bırakmayan açık pişirme talimatları sunar. Ve hazırlık (küp doğrama, doğrama, vb.) zaten yapıldığı için yapılacak tek şey ısıtmak ve servis etmektir, böylece kontaminasyon olasılığı azalır.
5. Onaylı tazelik
Dondurulmuş gıdalar tazeliğini korur. Dondurulmak üzere tasarlanan gıdalar besin ve lezzet açısından en üst seviyede seçilir, hızla işlenir ve saatler içinde dondurulur.
6. Bilgilendirici etiketleme ve porsiyon kontrolü
Dondurulmuş gıda paketleri ne yediğinizi söyler. Paketler, tam porsiyon boyutları için içerik ve besin etiketlerine sahiptir. Sağlığına dikkat eden, tükettiği kaloriyi hesaplayan ya da doktor tavsiyesiyle çeşitli diyetler yapanlara dondurulmuş gıdalar yardımcı olur.
7. Daha uzun saklama ömrü
Dondurulmuş gıdalar taze olanlardan daha uzun raf ömrüne sahiptir ve öğün tüketimi için maksimum esneklik sunar. Örneğin, dondurulmuş brokoli dondurucuda sekiz aya kadar taze kalabilir. Sadece optimum saklama ömrü için uygun dondurulmuş gıda saklama yönergelerini izlemek gerekir.
8. Daha az gıda israfı
Dondurulmuş gıdalarla, yüzde 100 yenilebilir yiyeceklere sahip olunur. Çekirdek, kabuk veya meyve kabukları gibi atıklar için ödeme yapılmaz. Çalışmalar, çiğ sebzenin önemli bir kısmının kabuk soyma ve soyma sırasında kaybolduğunu gösteriyor.
9. Optimum beslenme
Yiyecekleri dondurmaktan daha iyi bilinen bir koruma yöntemi yoktur. Ticari hızlı dondurma işlemleri, kimyasal koruyucular olmadan ürünlerin besin kalitesini korur.
10. Tutarlı yüksek kalite
Dondurulmuş gıdalar kalite açısından tutarlıdır. Sıkı endüstri kalite kontrol prosedürleri sayesinde yalnızca en iyi malzemeler kullanılır.
11. Üstün lezzet
Dondurulmuş gıdalar en seçici tat testlerinden geçebilir. Dondurulmuş gıda tarifleri dünyanın en iyi şeflerinden bazıları tarafından yaratılır. Dondurma, sürekli olarak tekdüze ürün kalitesini garanti eder.
12. Rakipsiz değer:
Dondurulmuş gıdalar modern yaşam tarzlarına uygun olduğundan, para tasarrufu, besin değeri ve kalite, zaman tasarrufu ve enerji tasarrufu gibi birçok açıdan eşsiz bir değer sunar.